211 1180084 / 693 9534407
15.11.2020
Οι Δυναμικές Γυναίκες της Τέχνης
Ιστορίες έμπνευσης και ενδυνάμωσης για τη διαχείριση προσωπικών και κοινωνικών προκλήσεων
ART THERAPY ROOM
Τι μπορεί να μας διδάξει η ιστορία της τέχνης για τη ζωή;
Είναι δυνατό να αντλήσουμε έμπνευση και ψυχική δύναμη από απλούς πίνακες και γυναίκες καλλιτέχνες που ήταν συχνά στο περιθώριο της τέχνης και της κοινωνίας;
"Οι Δυναμικές Γυναίκες της Τέχνης" έχουν να μας διηγηθούν σημαντικές ιστορίες που θίγουν με διαχρονικό τρόπο πολλές πλευρές της σύγχρονης κοινωνίας.
Σε αυτήν τη διαδικτυακή συνάντηση, μέσα από τις προσωπικές και καλλιτεχνικές ιστορίες 30 γυναικών καλλιτεχνών του 20ου και 21ου αιώνα, θα αναστοχαστούμε αναφορικά με τον τρόπο που η τέχνη μπορεί να γίνει αρωγός στη συναισθηματική έκφραση, την αναζήτηση ταυτότητας, τη διεκδίκηση κοινωνικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, την επούλωση προσωπικών και συλλογικών τραυμάτων, την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα κα.
Σε αυτό το μοναδικό ταξίδι, δυναμικές γυναίκες της τέχνης, από όλον τον κόσμο, με διαφορετικά βιώματα θα μας προσφέρουν απλόχερα πλούσιο υλικό για σκέψη, προσωπική ενδυνάμωση
και ίσως έμπνευση για μια νέα ματιά στη ζωή.
Το webinar απευθύνεται σε ενήλικες και δεν προϋποθέτει πρότερη εμπειρία στην ιστορία της τέχνης και την ψυχοθεραπεία.
Πηγές για περαιτέρω προσωπική έρευνα θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων με την ολοκλήρωση του webinar.
Ημερομηνία:
15 Νοεμβρίου 2020, 11:00-13:00
Κόστος*: 20€
*Προσοχη! Η θέση κατοχυρώνεται μόνο κατόπιν τραπεζικής κατάθεσης.
Συντονισμός:
Άννα Παντελάκου, Ιστορικός-Θεωρητικός Τέχνης
Λίγα λόγια για τη συντονίστρια:
Η Άννα Παντελάκου είναι Ιστορικός και Θεωρητικός Τέχνης με σπουδές στην ΑΣΚΤ. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτότυπων εκπαιδευτικών σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, ενήλικες και υπερήλικες. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς σε Ελλάδα και Ισπανία (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Athens Biennale, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Museu Picasso Βαρκελώνης, Documenta14). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα πεδία της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της ψυχανάλυσης και της εικαστικής ψυχοθεραπείας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +30 6939534407 (Καίτη Καραγιάννη).
Δήλωση συμμετοχής έως 13 Νοεμβρίου 2020 πατώντας στο ακόλουθο κουμπί.